Innebandysveriges schysstaste pris

Vi vill bidra till en schysstare sport – och delar därför ut priset Pantamera Fair Play. Priset delas ut tillsammans med Svensk Innebandy för att uppmuntra till schysst spel både på och utanför planen. Konceptet vilar stadigt på Innebandyförbundets värdegrund av inkludering, samverkan och nyskapande. Ett initiativ med målet att tillsammans riva gamla strukturer och bygga ett innebandysverige där alla får vara delaktiga och där alla behandlas jämlikt och med respekt.

Säsongens schysstaste ungdomslag

Varje år delar vi ut Fair Play-priser till ungdomslag i Pantameraserierna – i kategorierna Årets Flicklag och Årets Pojklag. För att vinna lagpriserna gäller det för laget att först bli nominerat. Därefter går laget vidare till en jurybedömning där vinnarna utses. Förutom äran vinner lagen även biljetter till SM-finalen. Juryn består av representanter från Pantamera och Svensk Innebandy.

”Laget ska genom sitt agerande vara ett föredöme för svensk innebandy. Det innebär att de på ett tydligt sätt medverkar till schysst spel och ett positivt innebandyklimat före, under och efter match.”

Nominera ett schysst ungdomslag till Fair Play!

Nominera genom att skriva in lagets namn och en motivering som beskriver på vilket sätt som laget bidrar till ett positivt innebandyklimat. Beskriv gärna hur de har lyckats skapa en schysst kultur inom laget men även gentemot motståndare och domare.

Nomineringen är öppen till och med den 18 mars, därefter kommer en jury att utse ett pojklag och ett flicklag som vinner årets Pantamera Fair Play – och biljetter till SM-finalen! Vinnarlagen kommer att offentliggöras senast den 28 mars.

Vinnarlag

2023/2024

Årets flicklag

LI20
F16

Nomineringarna beskriver ett energiskt lag som visar respekt mot alla de möter i hallen. Ett lag där gemenskapen är stark och där man peppar varandra genom såväl vinst som förlust. Ett lag med en entusiasm som smittar, och en omtänksamhet som inte ser skillnad på med- eller motspelare. Ett lag med en sann Fair Play-anda, där glädjen alltid finns med – och där utmaningar bara gör den starka glöden ännu starkare.

Ett hejdundrande grattis till LI20 F16 GUD – ni är ett föredöme för sporten och vinner årets Pantamera Fair Play!

Årets pojklag

Rimforsa
P09

Nomineringarna vittnar om ett sammansvetsat lag som möter alla på och utanför planen med respekt och ödmjukhet – medspelare som motspelare, ledare som domare, publik som arrangör. Ett lag som sprider positiv energi, med en sann Fair Play-anda som smittar av sig i hallen. Ett lag där den tekniska förmågan är hög, där viljan att utvecklas är stark – men där glädjen och respekten ändå får ta störst plats.

Ett rungande grattis till Rimforsa IF P-09 – ni är ett föredöme för sporten och vinner årets Pantamera Fair Play!

Tidigare vinnarlag

Årets flicklag

Brokinds IF
F0910

22/23

Sköndals IK
F04

19/20

Hässelby SK IBK
F06/07

18/19

Årets pojklag

GGIK
P10

22/23

SK Vide
P05

19/20

Örnsköldsvik Innebandy
P-06

18/19