Merainnebandy
Snackisar / Tricks / Ung • 15 januari 2016 kl 13:04

Adams magiska mål

Adam Wastesson har gjort det igen. Zorrolobben mot Trosa Edanö sprids nu på nätet och alla frågar sig – vad är det för mål?

Ni kanske redan har sett det på nätet. KFUM Norrköping får frislag med knappt en minut kvar och Adam Wastesson ställer sig vid bollen. Resten är magi, en magi som Adam trollat målvakter med förut, kolla in målet mot BK Vingen från i våras till exempel.
Merainnebandy ringde upp Adam för att snacka om det sanslösa målet.
Hur tänkte du här egentligen?
– Vi fick frislag efter att jag fått ett slag på klubban och jag tänker att jag ska lobba över muren. Jag hade pratat med mina kedjekamrater om att en skulle ställa sig framför målvakten och skymma och den andre skulle peta till mig. Sen lobbar jag bara över muren.

Adam Wastesson FOTO: Privat

Adam Wastesson
FOTO: Privat

Är det något ni övar på?
– Jag har gjort det fem gånger innan…
Fem?!
– Ja, fem eller sex mål under match.
Det var 50 sekunder kvar av matchen mot Trosa Edanö i Juniorallsvenskan och KFUM Norrköping ledde redan med 10-1. På läktaren satt en polare som filmade hela matchen live via Periscope och kunde därför klippa ut Adams konstmål.
– Matchen var ju avgjord redan så jag visste knappt om jag skulle fira eller inte.
Men petar han verkligen bollen till dig?
– Jadå, det gör han. Och domaren blåser ju inte så det är bara att köra på.
Adam gjorde samma sak mot BK Vingen i våras i kvalet till division 2. Frågan är hur han lyckas?
– Jag övar mycket på att zorra på träningar och kör hemma i vardagsrummet varje dag.
17-åringen fyller 18 om nio dagar och spelar i tre lag: JAS-laget, juniorlaget och division 3-laget.
Så en sak kan ni vara säkra på – detta är inte sista gången ni får se Adam Wastesson zorrolobba in magiska mål.

FAKTA: Adam Wastesson

 • Ålder:
  17 (fyller 18 den 24 januari)
 • Klubb:
  KFUM Norrköping IBF
 • Position:
  Vänsterforward
 • Klubba:
  Fat pipe 100G Flex 29 med Rage-blad
 • Favoritskott:
  Dragskott
FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI