Merainnebandy
SSL / Tips från stjärnorna • 13 juni 2017 kl 10:44

Stjärnornas råd – bästa tipsen

Vi är mitt i förberedelserna inför nästa säsong och många ligger i hårdträning för att man ska byta lag till hösten. Två spelare som vet hur det är att byta lag är årets rookisar i SSL Moa Svanström och Andreas Stefansson. Här delar de med sig av sina bästa tips.

Moa Svanström, Endre IF
– Mitt bästa tips till någon som kommer till ett nytt lag är att fortsätta göra det man är bra på! Klart man ska anpassa sig till den nya miljön men man får inte glömma bort vem man själv är som spelare eller individ.

Mina tre bästa tips för att utvecklas är:
1. Ha kul, för så länge man tycker det är roligt så utvecklas man som bäst.
2. Håll på med olika sporter så länge som möjligt, på så sätt tränar man mer mångsidigt.
3. Våga misslyckas och gör fel, man lär sig av sina misstag och märker snart att det inte är hela världen ifall det blir lite fel ibland.

Andreas Stefansson, AIK
– Mitt bästa tips till någon som kommer ny till ett lag är att ställa mycket frågor. Både för att utveckla ditt spel men också för att lära känna dina medspelare. Desto bättre du känner dina lagkamrater desto tryggare kommer du att vara i spelet på planen.

Mina tre bästa tips för att utvecklas är:
1. Träna extra innan och/eller efter lagets träningar. Vare sig det handlar om två armhävningar eller 100 skott i krysset, all träning är bra träning.
2.  Se och lär från de bästa. Kolla på matcher och highlights från de högsta ligorna.
3. Ge dig själv bra förutsättningar genom att sköta kost, sömn och andra utomstående faktorer. Men framförallt, försök att ha kul hela tiden.

FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI