Merainnebandy
Förening / Innebandykampen • 2 december 2015 kl 10:23

Spelarna i Lillån IBK pantar till sin egen pott

I Lillån IBK har spelarna pantat för att tjäna pengar i flera år. Vi ringde upp deras tränare Christer Olsson för att höra vad han tycker är så bra med att panta.

Hej Christer!
Ni har ju pantat rätt länge. Tre år ungefär. Vad skulle du säga om du skulle tipsa någon om föreningsupplägget?

– Det är nog det här med att vi får ersättning för burkar som man annars inte kan panta. Det är ju så lätt att be folk att skänka dem, eftersom de inte förlorar något på att ge bort dem. Miljöaspekten är viktig för mig också. Att vi tar hand om burkar som kanske hade slängts annars.

Sist vi talades vid hade ni upplägget att ni knöt varje säck och etikett till en spelare – gör ni fortfarande så?
– Ja, det gör vi. Vi använder det här som är ett sätt för familjerna att tjäna pengar, som är frivilligt, det tycker jag är viktigt. De väljer själva hur mycket tid de vill lägga på det här. Pantpengarna de får in läggs i barnets pott och kan användas till kostnader runt innebandyn, som t ex resor, cupavgifter och så.

Sist vi talades vid planerade ni en resa till Singapore. Har ni varit iväg?
– Det var själva anledningen att vi letade efter nya sätt att tjäna pengar. Nu klaffade det lite dåligt den här våren för spelarna i laget, men det är absolut en förhoppning vi har. Men oavsett hur det blir med den resan så är det kanonbra att kunna använda de här pengarna till andra grejer. Det är ju en del som kostar när man är aktiv i en förening så här, så det är bra att familjerna har möjlighet att tjäna pengar på olika sätt. Och pant är ju dessutom någonting som de flesta av oss får in hemma, så att säga.

TOPP 5

Dessa innebandy-föreningar har pantat mest just nu:

 1. Förening
  Burkar & PET
 2. Rottne IF Ungdom
  292 000 Burkar & PET
 3. IBk Hallsta Flickor 05
  235 450 Burkar & PET
 4. Röke IBK
  153 600 Burkar & PET
 5. IBK Puma
  136 000 Burkar & PET

Läs mer om att föreningspanta