Merainnebandy
Hallå där • 22 maj 2017 kl 22:39

Rasmus Enström tror på tuta och kör-innebandy

Hallå där Rasmus Enström, som är aktuell för att spela The World Games i polska Wroclaw den 27-30 juli.

En landslagsturnering under högsommaren mitt i försäsongen tillhör inte vanligheterna, hur känns det?

– Det blir något nytt men jag gjorde något liknande när jag var ny i landslaget och det var också i Polen mitt i sommaren. Det är inga problem att ladda upp för att spela med landslaget. Det blir vår fystränare i Faluns jobba att se till så jag är i toppform när det drar igång.

Speltiden i The World Games är bara 3×15 minuter och man får bara ha med sig 12 utespelare. Hur påverkar det spelet?

– Det blir lite annorlunda men vi i landslaget är vana att spela mycket i våra klubblag så det kommer inte vara några problem. Spelet kommer bli full rulle från start eftersom det inte finns så mycket tid att spela på. Jag tror inte lagen kommer känna på varandra från start som man brukar utan det blir mer tuta och kör-innebandy.

Ni möter Schweiz och USA i gruppen och i den andra gruppen möts Finland, Polen och Tjeckien. Vad tycker du om länderna som är inbjudna?

– De fyra bästa landslagen är med så det kommer bli lika tufft som att vinna ett VM.  Det ska bli roligt att möta USA som jag aldrig tidigare mött. Det är en stor hockeynation som kanske inte är så bra i innebandy än, men de är på frammarsch.

Vad betyder The World Games för dig som spelare?

– Jag är för att visa upp sporten innebandy så att vi kan bli en OS-gren. Så det är bara att köra och göra sitt bästa för att visa upp sporten. Jag kommer nog inte få uppleva OS som spelare men jag kanske är tränare när vi fått OS-status.

Vilka andra sporter kommer du titta på?

– Det kommer vara många nya idrotter som jag kommer kika på. Jag är sportnörd så jag kommer fylla ut dötiden men att försöka hitta några nya spännande sporter att följa.

Fotnot: Truppen till The World Games tas ut av Sveriges nya förbundskapten Mikael Hill fredagen den 26 maj.

Foto: Per Wiklund

Fakta The World Games

 • När:
  20-30 juli
 • Var:
  Wroclaw, Polen
 • Deltagare:
  Över 3500
 • Antal länder:
  Över 100
 • Antal sporter:
  Över 30
 • TV-sändningar:
  Över 120 länder
FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI