Merainnebandy
Förening / Ung • 17 april 2017 kl 23:11

Konsten att göra två lag till ett

Hur skulle du uppleva det om ditt lag för en helg slogs ihop med ett helt annat lag för att spela matcher tillsammans? Smålandslagen Jönköping och Hovslätt är två lag som precis testat på det. Vi har pratat med lagkaptenen Gabriella Strandberg för att få reda på hur man lyckas göra två lag till ett.

Hur gick tankarna för dig när du fick reda på att ni skulle spela med Hovslätt?

– Det var inga konstigheter, kul att vi skulle spela tillsammans.

Hur har det varit att träna tillsammans med ett annat lag?

– Vi hann bara ha ett par träningar ihop. Det har varit väldigt basic när vi väl har träffats och det har handlat mest om att få alla att dra åt samma håll. Spelsystem och spelformationer har varit väldigt grundläggande.

Hur formerades ledarstaben?

– Tänket var att det skulle vara en från varje förening så att alla skulle känna sig bekväma och känna trygghet i att ha någon bekant att vända sig till.

Hur gjorde ni när ni skulle formera laget?

– Ledarna lyssnade mycket på oss spelare och sedan försökte de hålla ihop spelarna från samma förening så mycket som möjligt. Det var den enklaste lösningen. Vi hade ingen gemensam spelidé utan vi styrde det mycket själva i formationerna. Så det var en blandning av Jönköpings och Hovslätts taktiker.

Hur har ni gjort för att få lagsammanhållning?

– Det har handlat mest om att ge och ta och vara lyhörda mot varandra.

Har det varit någon skillnad mot hur det är att spela med alla från samma lag?

– Det klart att det är skillnad framförallt när det gäller hur man ska spela. Det hade givetvis varit en dröm att ha alla i samma förening istället så att alla hade samma grundsyn. Men vi har haft full förståelse för att vi tänker olika ibland i situationer som uppstår.

 


17 april 2017 kl 23:11
FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI