Merainnebandy
Förening / Innebandykampen • 26 april 2016 kl 17:34

Innebandykampen är avgjord – tio vinnarlag får fina priser

Pantameras tävling Innebandykampen är nu avgjord och tio vinnarlag får fina priser med innebandykoppling. Totalt 120 innebandyföreningar anmälde sig till tävlingen och de samlade gemensamt in 262 100 burkar och flaskor. På förstapris-pallen står Rottne IF som lyckats samla in 35 900 burkar och flaskor under tävlingens gång. Vi har pratat med Mikael Björkman som är ansvarig för ungdomssektionen i Rottne och som varit den som haft hand om pantprojektet.

Hur skulle du summera den här aktiviteten?
– Den här tävlingen har verkligen satt vår förening på kartan på orten. Det har ju blivit känt nu att vi pantar och folk tycker att det är en bra grej. Och det har verkligen varit positivt för föreningen, för föreningsandan, skulle jag säga. Ungdomarna får vara med och kämpa tillsammans för det här och till skillnad från om man säljer lotter eller så, så är det något vi gör tillsammans allihopa.

Vad tycker du om hela upplägget på Innebandykampen?
– Jag är extremt positiv till Pantameras satsning på innebandyn. De har verkligen tillfört ett mervärde. Ungdomarna är inne på merainnebandy-sidan ofta och kollar på klipp, sen försöker de göra likadant som de på filmerna och så. Jag själv är inte så fokuserad på tävlingen, det är mer det här att vi gör något tillsammans som jag tycker är bra. Men för ungdomarna är ju tävlingen en viktig grej.

Vad hände i slutspurten, ni drog verkligen ifrån på slutet?
– Vi jobbade egentligen bara på som vi har gjort hela tiden. Vi lägger lappar i lådorna om att vi kommer och sen tar vi en gemensam dag i föreningen när vi åker och knackar dörr. Vi hade satt ett datum efter påsk men innan tävlingens slut, och vi fick in hela 70 säckar den dagen. Det verkar vara ungefär på den mängden pant vi ligger i vårt samhälle, om man åker med lite jämna mellanrum.

Flickor 05-06 i full färd med att sortera pant.

Flickor 05-06 i full färd med att sortera pant.

TOPP 5

Dessa innebandy-föreningar har pantat mest just nu:

 1. Rottne IF Ungdom
  306 150 Burkar & PET
 2. IBk Hallsta Flickor 05
  243 650 Burkar & PET
 3. Röke IBK
  153 600 Burkar & PET
 4. IBK Puma
  136 000 Burkar & PET
 5. Rydboholms SK Innebandysektionen
  131 650 Burkar & PET

Läs mer om att föreningspanta