Merainnebandy
Ung • 2 augusti 2016 kl 09:55

Innebandy i strålande solsken

Innebandy spelas traditionellt inomhus – men det går lika bra att spela ute i strålande solsken.
Det är Ängelholm Outdoor ett bevis för. Cupen spelas utomhus och lockar tusentals spelare och åskådare.

Förutom att ha koll på motståndare och bollen så måste det även tas hänsyn till sol och vind. Spelarna ser dock många fördelar med att spela ute.
– Det regnade en dag och då fick vi vara inomhus, det var faktiskt trist. Det är skönt att vara ute i solen och vinden stör inte, säger Oskar Nyberg, 17 år.
– Dessutom finns det en badplats i närheten så det går att bada mellan matcherna. Det blir inte bättre än så. Det är fjärde året jag spelar och visst vill vi vinna matcher, men vi är framförallt med för att ha kul.

Full fart
Matcherna spelas på en liten plan med en målvakt och tre utespelare, och det menar många är en större omställning än att spela utomhus.
– Det är lite krångligare att spela på liten plan, man har mindre yta och det är full fart hela tiden. Men det är kul och dessutom är det riktigt bra stämning med allt folk runtomkring, säger Linus Eliasson, 16 år.
Cupen arrangeras på ett område nere i vid vattnet i Ängelholm och matcher spelas på sex parallella planer, från morgon till kväll, under två veckors tid.

outdoor_1NY

 

Slog rekord i år
– Det är ett väldigt roligt och annorlunda arrangemang och det är kul att få vara ute och titta på innebandy. Det är man inte van vid. Det gäller att passa på att njuta av solen, säger Lena som är på plats för att heja på sin dotter.
2009 spelades första upplagan av cupen vilket lockade 45 lag. I år kommer 503 lag vilket är nytt rekord.
– Det är med lag från Sveriges alla hörn och även lag från Norge och Danmark. Vi har satsat på bredden med många åldersklasser och sett till antalet lag så är vi den näst största cupen i världen, säger arrangören Glenn Stjernqvist.

Väderberoende
– Dessutom blir det rolig innebandy på de små planerna, både för publiken och de som spelar. Alla spelare blir delaktiga i spelet och det är målchanser i varje byte.
Frågan är då om innebandy utomhus är något som kommit för att stanna?
– I så fall får det nog bli en kombination med spel inomhus eftersom det är så väderberoende. Men det är många som tycker det är kul att spela utomhus och för en sådan här cup är det perfekt, säger Stjernqvist.

 

FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI