Merainnebandy
Förening / Föreningskampen • 29 juni 2016 kl 13:18

IBK Hallsta pantar till cupavgifterna

Innebandyföreningen IBK Hallsta kom tvåa i Innebandykampen och pantade 23 250 burkar och flaskor under tävlingperioden. Men det är bara en del av bilden. IBK Hallsta började panta redan för två år sen och de 23 250 burkar och flaskor som räknats i tävlingen är bara en del av den pant som kommit in under året.

Exakt hur mycket pant som samlats in vet de inte på rak arm, men säkert är att pengarna räckt till både cupavgifter, matchställ och träningskläder.

– Det är fantastiskt att så många väljer att stötta barn och ungdomsidrotten genom att bidra med sin pant. Och för oss är det dessutom ett sätt att umgås, menar Tobias Petterson, tränare för F05 i IBK Hallsta och den som tagit initiativet till att laget och föreningen pantar.

Någon vecka innan insamlingsdagen åker laget runt och lägger flygblad i brevlådorna för att förbereda de boende i området på att man kommer och samlar in pant. Nu har deras insamlingar börjat etablera sig i samhället, så pass att folk börjat bunkra pant i väntan på att föreningen kommer och hämtar panten. Den här dagen är inget undantag. Trots att föreningen var ute för bara tre veckor sedan kommer det den här dagen in hela 37 säckar pant.

– En normal insamling får vi in omkring 20 säckar. Och vi får ju 200 kronor per säck, så 20 säckar är 4000 kronor. Mycket av pengarna går till att täcka kostnader, framför allt till cupavgifter och såna saker… Det är ett bra sätt för föräldrarna och föreningen att hålla ned kostnaderna, det är inte gratis att idrotta idag. Så det här är välkomna pengar, konstaterar Tobias Pettersson.


29 juni 2016 kl 13:18

TOPP 5

Dessa innebandy-föreningar har pantat mest just nu:

 1. Rottne IF Ungdom
  100 400 Burkar & PET
 2. Röke IBK
  49 500 Burkar & PET
 3. Rydboholms SK Innebandysektionen
  42 650 Burkar & PET
 4. IBk Hallsta Flickor 05
  36 050 Burkar & PET
 5. IBK Puma
  34 100 Burkar & PET

Läs mer om att föreningspanta