Merainnebandy
Fair Play / Förening • 23 mars 2018 kl 15:38

I Röke IBK P03/04 får alla samma möjligheter

Röke IBK P03/04 vinner Pantamera Fair Play i kategorin Årets Pojklag. Vi ringde upp ledaren André Martinsson för att höra hur tankarna går efter beskedet att laget får åka till Globen och ta emot lagpriset i Pantamera Fair Play i pausen på SM-finalen.

Hej André! Jag får börja med att säga grattis till vinsten. Hur väntat var det här?

– Tack, jag måste säga att det är väldigt oväntat men både roligt och smickrande. Inte minst att folk i vår närhet uppskattar det vi gör. Vi trodde väl inte att vi skulle kunna komma hela vägen till Globen, men det är väldigt kul att det blir så.

I nomineringarna som kommit in poängteras klubbens arbete med värderingar. Känner du igen dig i den bilden?

– Ja, vi jobbar i föreningen överlag med att ge alla samma möjligheter och speltid, vi tror att individerna kan utvecklas minst lika bra på det sättet. Här är alla lika välkomna och lika mycket värda, oavsett om innebandyn är första, andra, tredje eller fjärde aktiviteten de ägnar sig åt. Och det gör nog att spelarna trivs.

Hur samkört är det här laget?

– Många av de här grabbarna har spelat ihop sen de var i sjuårsåldern och har själva varit med och utvecklat spelreglerna för hur vi ska vara mot varandra. Det märks till exempel när det kommer nya spelare, alla är väldigt välkomnande.

Och nu ska ni få åka till Globen!

– Ja, det ska ju bli fantastiskt kul att få göra den här resan tillsammans, en upplevelse! Pojkarna kommer bli väldigt glada.

 

Läs mer om ungdomslagen som vann Pantamera Fair Play

 

 


23 mars 2018 kl 15:38
FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI