Merainnebandy
Fair Play / Förening • 11 april 2019 kl 14:46

Hässelby SK IBK F06/07 fokuserar på alla spelares utveckling

Hässelby SK IBK F06/07 vinner Pantamera Fair Play i kategorin årets flicklag. Vi pratade med en av lagets tränare, Malin Andersson, dagen efter att laget fått veta att de vunnit Fair Play-priset som de kommer att få ta emot på innerplanen i Globen under SM-finalerna 27:e april. 

Hej Malin! Grattis, ni vinner alltså Pantamera Fair Play! Vad tänker du om det?

– Det är galet roligt, för både oss som ledare men framför allt för tjejerna. Det är en jätteära. Det har gett en energiboost för hela laget. Vi ser redan att det stärker sammanhållningen och tjejerna är så stolta!

I nomineringen står det att ni jobbar för att alla ska få utvecklas utan fokus på resultat. Kan du berätta lite mer om det? 

– Alla barn är olika och alla barn ska ges förutsättningar att utvecklas så mycket de kan som individer och innebandyspelare. Om vi bara skulle titta på resultatet skulle vi missa massor av utvecklingsmöjligheter för våra spelare. Vi vill ge dem en så god och bred utbildning inom idrotten som möjligt. 

Vi har hört att ni träffas tidigare inför varje fredagsträning för att prata om värderingar och lyssna på olika gäster, vad har ni lärt er av det? 

– Tjejerna har fått en bredare bild av innebandyn, de har till exempel fått domarens perspektiv. Det har gjort att de förstår hur det är att vara domare och de har fått tänka på hur de ska bemöta domare i framtiden. Vi har också pratat mycket om hur vi ska bemöta motståndare. De har också fått lyssna på andra vuxna som kommer med specialkunskaper och det har hjälpt oss att hitta värderingarna som ska gälla för vårt lag. Det gör att vi alltid kan gå tillbaka till våra värderingar för att stärka laget. Idrott är inte bara att göra mål utan också hur man uppför sig och fredagarna ger tjejerna en helhetsbild av innebandyn. 

Hur reagerade spelarna när de fick veta om vinsten i Fair Play?

– De var så nervösa när jag öppnade kuvertet och ropade ”Vi ska till Globen!”. De skrek, hoppade runt och kramades i den klassiska ”högen”. Föräldrarna grät på läktarna. Vi hade pyntat foajén i hallen med ballonger och hade köpt tårta – spelarna hade fått veta att vi hade gått till final. Innan vi avslöjade att vi vunnit fick spelarna beskriva för föräldrarna hur laget jobbar med fair play. Dessutom fick Aila som nominerat laget berätta varför hon gjorde det innan kuvertet öppnades. Efter firandet spelade vi innebandy så klart!

Hur kommer ni att jobba vidare med det här? 

– Att jobba med fair play är en naturlig del av vår vardag. Vi pratar löpande om hur vi ska bemöta varandra och andra och vi kommer att utveckla vad vi pratar om allt eftersom tjejerna blir äldre. Fair play tänket finns alltid med oss, det är de mjuka värdarna som får barnen att stanna kvar så det är jätteviktigt att innebandyn är på deras villkor. 

Och nu blir det en resa till Globen! Hur känns det? 

– Tjejerna är helt lyckliga! De är jättespända och det känns jättestort att komma till Globen. Det ska bli kul för tjejerna att få se innebandy på elitnivå. Vi kommer också att göra en gemensam övernattning på en fritidsgård efter finalerna för att verkligen fira tillsammans. Vi är så stolta!


11 april 2019 kl 14:46
FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI