Merainnebandy
Förening / Inspiration • 20 augusti 2017 kl 15:30

Häng med på innebandyturné

I slutet på augusti och början av september pågår det en innebandyturné där man får chansen att prova på att spela innebandy utomhus.

Onyx Innebandy är en speciell förening då den är verksam i två kommuner. Namnet är en ordlek av Oxelösund och Nyköping där föreningen har sitt fäste. Förra året anordnade man ett tvådagars event mitt på Järntorget i Oxelösund. Det blev startskottet till en femdagars innebandyturné som nu går under namnet ”En tröja för alla”, berättar klubbchefen Kecke Lundh.

– Vi har två utomhusrinkar som vi satte upp på torget och ena dagen cyklade en hel skola dit och hade gympalektioner och den andra dagen hade vi bjudit in asylboende, ensamkommande flyktingar och etniska föreningar till en turnering. Det blev väldigt lyckat och då föddes idén att göra en turné i år.

Hur går turnén till?

– Vi kommer åka runt i fem bostadsområden tre i Nyköping och två i Oxelösund. På dagarna ska vi låta skolorna komma och köra och på kvällarna får allmänheten vara med.

Vad är tanken med turnén?

– Tanken är att flytta ut innebandy från sporthallarna och visa upp den i områden där människor lever och bor. Det är väldigt få med invandrarbakgrund som spelar innebandy så vi vill ge dem en möjlighet att upptäcka hur det är att vara med i en stor förening och att spela innebandy.

Vad händer på turnén?

– Vi har en musikanläggning så det kommer spelas musik och vi  har en speaker så det kommer vara bra puls. Det kommer finnas en hoppborg, vi kommer ha godisregn och lite andra upptåg för oss. Vi har tryckt upp 1500 tröjor som vi kommer dela ut till alla som är med.

Blir det turnering även i år?

– Förstas timman kommer vi visa och lära ut hur man gör. Efter det kommer vi dela in i lag och köra matcher utan att räkna något resultat. Det är glädjen och gemenskapen som ska stå i fokus.

Vilka åldrar inriktar ni er på?

– Vi riktar oss till alla åldrar, de som ska spela tror vi blir lite yngre. Men man ska komma ihåg att det finns väldigt mycket att göra i en förening. Så en tröja för alla innebär inte bara att man ska vara aktiv och spela innebandy utan det finns andra sätt att engagera sig på. Så vi vänder oss till alla som vill engagera sig i föreningslivet.

 

Så här såg det ut förra året på Järntorget

Turnéplan

 • 24 aug
  Oppeby
 • 29 aug
  Brandkärr
 • 31 aug
  Arnö
 • 2 sep
  Järntorget
 • 5 sep
  Brevik/Häggenområdet

Av Christian Svensson | 20 augusti 2017 kl 15:30
FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI