Merainnebandy
Fair Play / Förening • 23 mars 2018 kl 15:38

Ekeby IF 06/07 Ekeby 3 har spelglädjen i fokus

Ekeby IF 06/07 Ekeby 3 vinner Pantamera Fair Play i kategorin Årets flicklag. Vi pratade med lagets tränare Daniel Grape strax efter beskedet att laget får åka till Globen och ta emot priset under SM-finalen 21 april.

Hej Daniel! Grattis, ni vinner alltså Pantamera Fair Play! Vad tänker du om det?

– Ja, det är ju bara fantastiskt. Vi var väldigt nöjda med att bli nominerade men att vi vinner är verkligen överraskande.

I nomineringarna är spelglädjen och allas lika värde nyckelord. Känner du igen dig?

– Absolut. Vår ingångspunkt är att alla får vara med, alltid. Det här laget har bara spelat ihop i två säsonger och vi har haft en del tuffa matcher mot mer erfarna spelare, men det viktigaste för oss är att alla som är med har kul.

Hellre glädje än prestation?

– Ja, vi lade ner A-lagen för ett par år sen och började om, helt enkelt. Nu har vi bara ungdomsverksamhet, men en ganska stor sådan med över 300 aktiva. Vi satsar på bredden och på att alla ska känna sig välkomna.

Jobbar ni mycket med värderingar?

– Vi pratar mycket om hur vi vill ha det i laget, både på planen och utanför. Man kan vara tuff på plan, men det måste vara schysst. Vi gnäller aldrig, inte på varandra och inte på andra omkring. Det är pepp som gäller och det är tjejerna väldigt bra på. Och vi har märkt att det är uppskattat, inte minst av domarna, som gärna dömer när vi spelar.

Och nu blir det en resa till Globen!

– Javisst, det ska bli så kul att få berätta. Tjejerna kommer att växa av det här, det är jag säker på.

Läs mer om ungdomslagen som vann Pantamera Fair Play 

 


23 mars 2018 kl 15:38
FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI