Merainnebandy
Hallå där / Snackisar • 11 januari 2016 kl 15:19

Därför blir Jihde
sargvakt i SSL

TV-stjärnan Niklas Jihde ska sitta sargvakt i Helsingborg på torsdag. Ett vad med fotbollslegendaren Henrik Larsson ligger bakom Jihdes gästspel.

Hallå där Niklas! Du ska sitta sargvakt för Helsingborg i matchen mot Warberg på torsdag, varför?
– Haha, det är en lång historia. När Henrik Larsson helt plötsligt skrev på för Helsingborg 2008 och skulle spela innebandy i högsta serien var det många som tyckte att det var fel att han bara skulle gå in och lira från ingenstans. Jag var nog en av de som tvivlade och sa i en intervju att om Henke gjorde mål skulle jag sitta sargvakt för Helsingborg.

Och det fick du äta upp…
– Jag fick nästan rätt men så tog motståndarna ut målvakten i en match och han gjorde mål… Han satte sig vid sargen och pekade på den medan han tittade rakt in i tv-kameran till mig (haha).

Ändrade du uppfattning om Henke när han väl började spela?
– Ja det gjorde jag och man insåg ju snabbt att han inte bara skulle ta en klubba. Jag har stor respekt för honom som idrottsman och han hade ju faktiskt lirat innebandy på hög nivå tidigare.

Och varför blev det av just nu?
– Efter att jag slutade spela innebandy drog jag direkt igång med att kommentera hockey för Viasat och det har helt enkelt inte funnits tid och passat.

Och hur har snacket gått under de här sju åren?
– Helsingborg har hört av sig varje år för att få till det och när jag varit i trakterna och jobbat är det många som kommenterat det och nästan varit sura för att jag inte gjort det. Och visst, ett löfte är ett löfte och det ska man hålla.

Kommer Henke vara där också?
– Jag vet inte! Men de jobbar på att få dit honom och det vore ju kul så klart. Jag har intervjuat honom någon gång men det var innan vadet och känner honom inte privat.

Hur bra är du på att plocka sarg?
– (Haha) Jag är känd för att alltid maska med det och behöver nog hjälp… Hoppas att de har bra juniorer på plats som kan visa mig, det var ett tag sen och det är säkert helt andra sarger än när jag spelade.

Till sist, du är ju med i vårens Mästarnas Mästare på SVT men det har INTE Henke varit?
– Precis! Men det där skulle han ju vinna enkelt, han är en sjukt vältränad kille.

LÄS OCKSÅ:
”Jag var helt galen ibland” – stor intervju med Niklas Jihde!

FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI