Merainnebandy
Landslag / SSL / Stjärnan • 25 juli 2016 kl 08:33

Assistkungen vill ta nästa steg

Han gjorde storsuccé i vintras och var SSL:s okrönte assistkung. Nu vill Linus Nordgren gå ännu längre och vinna SM-guld med sitt kära Helsingborg.
Linus Nordgren. Bild: FCH.nu

Linus Nordgren.
Bild: FCH.nu

Han gör ingen hemlighet av att det är klubben som han snart spelat tio år i, som han vill vinna SM-guld med.
– Jag hade så klart kunnat flytta och kanske haft lättare att vinna SM-guld men jag vill inte bara flytta för att vinna. Det ska betyda något också. Jag har lärt mig seniorinnebandy här i Helsingborg och då är det här jag vill vinna SM-guld. Klubben betyder väldigt mycket för mig.
Har du fått förfrågningar från andra klubbar genom åren?
– Jag har aldrig haft utgående kontrakt utan alltid skrivit nytt i tid och har därför inte kommit till den diskussionen. Nu har jag ett år kvar och vi får se.
Kan det bli spel utomlands?
– Nja, jag lockas inte av att spela i till exempel Schweiz. Det är mycket som ska klaffa med jobb och annat.

Effektiv från början
Trots ett krånglande knä pressade Nordgren poängkungen Alexander Galante Carlström i poängligan. Även om Falunstjärnan till slut vann med sina 75 poäng i grundserien, var Nordgren lika klar tvåa med 65 poäng. Och när det gäller assist, var han ohotad etta med 38 assist på 26 matcher.
– Det mesta gick in förra säsongen och dessutom direkt från start. Jag är nöjd med min säsong men man vill gå längre än kvartsfinal. Det är ju ändå det som gäller i slutändan, säger Nordgren som vet vad som krävs för att Helsingborg ska lyckas bättre kommande säsong.
– Vi måste utveckla vårt spel mer, inte bara försvara och kontra utan ta kommandot och styra matcher på ett bättre sätt.
Har ni laget för att klara av det?
– Det känns bra. Vi tappade Anders Lindberg tyvärr, så någon poängsstark back till hade varit bra. Men annars känns det som sagt bra.
Nordgren kommer i vinter att får spela med en ny finsk trio då klubben värvat Petri Hakonen, Jami Manninen och inte minst legendaren Mika Kohonen, världens kanske bästa innebandyspelare genom tiderna.
– De har inte kommit än så jag kan inte säga så mycket. Men Mika är den bäste och jag är säker på att jag kan lära mig mycket av honom.

Går inte att fuska
Spelarna i Helsingborg körde fysträning tillsammans från mitten av maj till början av juli, fem pass i veckan. Under juli är det individuell träning som gäller men fortfarande fem pass i veckan. Dessutom med pulsband och incheckning på gymmet.
– Så det går inte att fuska längre (skratt).
Hur är det med knäet som krånglade i vintras?
– Jag opererade mig direkt efter säsongen och skrapade bort lite på menisken. Åtta veckor senare var jag med och spelade på landslagslägret på Fuerteventura utan problem. Så det känns bra!

 

FAKTA: Linus Nordgren

 • Ålder:
  27
 • Moderklubb:
  IK Stanstad
 • Position:
  Forward
 • Längd:
  177 cm
 • Vikt:
  77 kg
FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI