Merainnebandy
Fair Play / SSL • 23 april 2018 kl 10:53

Årets Fair Play-vinnare i SSL

För andra året i rad har Pantamera tillsammans med Svenska Innebandyförbundet utsett två spelare och två tränare som får ta emot Pantamera Fair Play. Vinnarna fick ta emot sina utmärkelser i samband med SM-finalen i Globen 21 april, och förutom ära och diplom fick pristagarna även 5 000 kronor att ge till ungdomsverksamheten i sin förening. Här är årets pristagare:

Årets Fair Play-spelare dam: Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam IBK
”Förutom att med sitt lugna agerande varit en positiv kraft och ledarförebild för sitt Pixbo Wallenstam, har Ida även på ett föredömligt sätt uppvisat respektfullt agerande och god dialog med domare samt motståndare oberoende av situation. Ida har fokus på ärligt spel och hör till ligans minst utvisade spelare under säsongen 17/18. En toppresterande spelare och ledare på och vid sidan av planen gör Ida till evident vinnare av årets Fair play pris.”

Årets Fair Play-spelare herr: Patrik Hagberg, AIK”
Patrik Hagberg är ”sportsmanship” och Fair Play personifierad. Han visar en stor respekt för sporten, motståndarna och inte minst domarna. Han är rak och tydlig i sin kommunikation, ställer krav men har ändå nära till ett skratt och ett uppmuntrande ord.”

Årets Fair Play-ledare herr: Patric Johansson, FC Helsingborg
”Patric har under sin debutsäsong som huvudtränare för FC Helsingborg gjort avtryck hos domarna i SSL genom att främja dialogen före, under och efter match. Genom att lyssna, sakligt argumentera för sin ståndpunkt och att även under pressade situationer under match, seriespel och slutspel varit nyanserad i sina åsikter är han en värdig vinnare av Fair-Play priset för ledare säsongen 2017/2018.”

Årets Fair Play-ledare dam: Per Tjusberg, Pixbo Wallenstam IBK
”En kompetent ledare med öga för taktik, som sällan kompromissar sitt professionella agerande gentemot domare eller andra aktörer. Per visar ett fängslande intresse för sporten, men framförallt vilja till samförstånd och eminent kommunikation under och efter spelets gång. Utan tvivel en ledarprofil inom Svensk Innebandy som lever upp till utmärkelsen.”

Under lördagen delades det även ut Fair play-pris till två ungdomslag, Röke IBK P03/04 och Ekeby If 03/04 Ekeby 3.


23 april 2018 kl 10:53
FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI