Merainnebandy
Inspiration / Träning • 9 maj 2017 kl 17:47

7 somriga tips som gör dig redo för en rolig innebandysäsong

Våren lider mot sitt slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Innebandy är förvisso en sport som spelas under årets mörkare månader men det är under sommaren som den viktigaste träningen sker. Här följer sju tips för att du och laget ska komma så bra förberett som det bara går tills det att sommaren lämnar över stafettpinnen till hösten och en ny säsong.

Sommarträna

Håll igång med innebandy en gång i veckan i sommar. Det är viktigt att inte tappa för mycket känsla med boll och klubba. Utnyttja det fina vädret och dra ihop kompisarna och spela ute på gården, fotbollsplanen eller varför inte på stranden. Tjugo minuter strandbandy, ett dopp i vattnet och sedan upp igen för period nummer två.

Styrketräna

Bygg upp en bättre fysik under sommaren. Det är svårt att öka fysiken under säsongen, då handlar det mer om att bibehålla det man byggt upp. Fysiken är också viktig för att minska skador och för att orka träning och matcher. Samla ihop kompisgänget och spring runt favoritsjön. Lämna stigar och spår och lek följa John i terrängen och utnyttja naturen som träningsredskap och avsluta med ett svalkande kvällsdopp.

Teambuilding

Bygg en bra laganda genom att spela olika turneringar. Då får ni bo ihop och lära känna varandra. Förutom turneringar erbjuder sommaren en hel uppsjö av uteaktiviteter man kan göra tillsammans med laget. De som inte är bäst på innebandy kanske är bäst på minigolf och vetskapen om att alla är bra på olika saker stärker laget.

Kör rätt övningar

Att spela ihop laget är viktigt inför seriestart. Så då är det bra om man redan tidigt börjar med övningar som hänger ihop med hur man ska spela under säsongen. Ju tidigare man börjar med det desto flera spelare vet om hur laget ska spela.

Svårare motstånd

Möt bättre lag för att få upp ett högre tempo och se hur ni klarar av stressade situationer. Att möta bättre lag gör så att man får se vad man behöver träna mera på både som spelare och lag.

Hitta rollerna

En svår men viktig del i ett lagbygge är att få ihop laget och hitta rätt roller till alla spelare under försäsongen. Lyckas man para ihop rätt spelare i femmorna så man kompletterar varandra blir laget starkare tillsammans.

Våga ändra

Även om man har förberett sig på bästa sätt inför seriestarten finns det inga garantier för att man har gjort helt rätt. Då kan man behöva en liten justering efter ett tag. Men fortsätt kämpa och deppa inte ihop om det inte går som planerat.

 

Foto: vtjunioropen


Av Christian Svensson | 9 maj 2017 kl 17:47
FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI