Merainnebandy
Inspiration • 21 juni 2017 kl 10:25

7 innebandylekar som förgyller din sommar

Får du trots sol och sommarvärme inte nog av innebandy? Här är anledningarna till att du måste ha med klubba och boll i din semesterpackning.
1. Strandtennis

Väldigt populärt sätt att öva på bollsinnet mellan sina dopp i havet. Här byter du givetvis ut den lilla gummibollen mot en större och vackrare plastboll. Vill du ta det ett steg längre så byter du även ut ditt racket mot en innebandyklubba och tränar volley!

2. Golf

Vi har hört talas om fotbollsgolf, frisbeegolf – varför inte innebandygolf? Gör upp en lång och klurig bana med en startlinje och ett mål. Tävla med kompisen om att nå fram och träffa målet på så få slag som möjligt.

3. Kubb

Varför använda pinnar? Kör med innebandybollar istället när du ska försöka fälla motståndarens spelpjäser. Är du målvakt så kastar du, medan utespelare kan välja den mer avancerade formen och skjuta med sin klubba.

4. Jonglering

En lek för två eller flera personer. Använd innebandyklubba och boll. I första omgången ska varje person jonglera till ett. Därefter till två, och sedan fortsätter man öka tills att någon missar. Man har tre försök per omgång. Välj själv om man får nyttja hela bladet, skaftet eller bladets ovankant.

5. Boule

Byt ut de tunga kloten och kasta innebandybollar när du ska försöka hamna så nära ”lillen” som möjligt. Här är det en fördel om du har bollar i två olika färger. Kasta, eller skjut med klubban!

6. Pricka hinken

Gör upp en linje och ställ en hink några meter framför. Du får en klubba och tre bollar, hur många av dem lyckas du pricka i hinken? Tävla mot kompisen.

7. Äggstafett – utan ägg

Den klassiska midsommarleken där man håller en sked, med ett ägg ovanpå, i munnen och ska balansera fram och tillbaka i en bana. Har du ont om ägg? Använd en innebandyboll! Ett alternativ är också att balansera bollen med hjälp av din innebandyklubba istället för en sked. Då bör du dock få använda händerna…


Av Christian Svensson | 21 juni 2017 kl 10:25
FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI