Merainnebandy
Förening / Ung • 2 april 2017 kl 11:03

Innebandyns superhjältar

Vi hör allt oftare om initiativ för att skapa ett bättre hallklimat. I Värmland har man gett alla unga föreningsdomare en egen look. Ett helt nytt matchställ som ska hjälpa till att påminna både ledare och publik att bete sig schysst vid sidan om planen när det är barn som spelar och dömer.

I Värmland försöker man stötta sina yngsta domare så att de ska tycka det är kul att döma och att det är något de vill fortsätta med. Med den nya looken på föreningsdomarna så visar man klart och tydligt för alla i hallarna att det är barn som dömer barn. Förhoppningsvis får detta vuxna att tänka till och bidra till ett positivt hallklimat.

– Det är första steget i domarkarriären och får man inte en bra och motiverande start är risken överhängande att det inte bli flera steg. Så vi vill verkligen visa att vi bryr oss om dem och försöker ge dem en så bra start som möjligt, säger Camilla Olsson på Värmlands Innebandyförbund.

Det nya ljusblåa matchstället får fantasin att skena iväg och bilder på olika superhjältar dyker upp. Det kanske är så man ska se på föreningsdomarna, som innebandyns superhjältar. De kommer till arenan i privata kläder, byter sedan om till den ljusblå superhjältedräkten och leder matchen och ser till så att regler följs och fair play respekteras.

Förutom initiativet med det nya matchstället så har man även spelat in en ljudslinga som ska spelas inför varje barn- och ungdomsmatch. Något som väldigt många föreningar tycker är positivt och välbehövligt.

– Det är barn som har läst in ett budskap om att föräldrar, ledare och spelare alla tillsammans måste ta ansvar för att skapa ett schysst klimat i hallen och ha en bra attityd gentemot domarna.

Utvecklingstrappa för domare

 • Poolspelsdomare
  Från 14 år
 • Föreningsdomare
  Från 15 år
 • Distriktsdomare
  Från 16 år
 • Förbundsdomare
 • IFF-domare

Av Christian Svensson | 2 april 2017 kl 11:03
FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI