Merainnebandy
Förening / Inspiration • 9 mars 2017 kl 11:07

Laget som delar och spelar

Täby IS IBF är innebandyföreningen som hoppar över allt vad cuper och seriespel heter. Istället träffas man för att ha roligt och lira innebandy tillsammans utan några andra krav.

När Jonatan Sandbergs son var i tio-årsåldern kom han fram till att han inte hade någon lust att fortsätta med lagidrott längre. Jonatan började fundera på varför barn slutar med lagidrott så tidigt och vad han själv kunde göra åt det.

Han upptäckte att det saknades alternativ för barn som inte ville tävla mot andra. Att det inte fanns något för de som bara ville sporta och ha roligt. Den insikten gjorde att han då startade upp en förening för barn som vill spela innebandy ihop med kompisar bara för det är kul.

– Vi skiljer oss inte så mycket från andra föreningar, vi tränar två gånger i veckan och på träningarna värmer vi upp kör några övningar och sedan spelar vi. Enda skillnaden är att vi inte spelar matcher mot andra lag utan vi möter bara varandra.

I själva spelet ändras lagen ofta och alla väljer själva om de vill räkna målen.

– En av de stora fördelarna med att inte tävla mot andra är att man kan blanda tjejer och killar i olika åldrar tillsammans. Det är dessutom mycket billigare för alla att vara med och spela.

Laget har lockat till sig många ungdomar som tycker att upplägget är fantastiskt roligt och många har fått bättre självförtroende för att de har fått chansen att utvecklas i sin egen takt. Andra föreningar har varit nyfikna och gillat vad de sett. Man ser att det är ett komplement för idrotten och inte någon som tar deras medlemmar.

Jonatan tror och hoppas att detta sätt att lagidrotta ska sprida sig i landet. Målsättningen är att inspirerar andra ungdomar, föräldrar och föreningar till att starta upp egna lag.

– Visst hade det varit fantastiskt om de som är 15 år idag forsätter och spela tillsammans när de är 20 och 30 år!


Av Christian Svensson | 9 mars 2017 kl 11:07
FLER INLÄGG I SAMMA KATEGORI